کبوترخانه همزهای زاده ۱ مربوط به اواخر دوره قاجار است و در بناب، خیابان شهید باهنر، خانه باغ همزهای زاده واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ خرداد ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۲۸۴۲ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
مسجد زرگران مربوط به دوره صفوی است و در بناب، داخل شهر واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۳۰۸۵ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
خانه حاج علی بزاز مربوط به دوره قاجار است و در بناب، خیابان شیهد بهشتی، کوچه باقری بنابی واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۰ بهمن ۱۳۸۳ با شمارهٔ ثبت ۱۱۳۷۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است
تپه اسکندر قالاسی قره زکی مربوط به دوره اشکانیان است و در شهرستان بناب، بخش مرکزی، روستای قره زکی واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۴ تیر ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۹۱۷۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه اورتا بلاغی روستای دوش مربوط به هزاره ۴ و ۱ قبل از میلاد است و در شهرستان بناب، بخش مرکزی، روستای دوش واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ مهر ۱۳۸۱ با شمارهٔ ثبت ۶۲۲۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه داغلار آراسی در شهرستان بناب، بخش مرکزی، روستای زوارق واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۳ شهریور ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۱۰۰۵۵ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
برج کبوترصلواتی مربوط به اواخر دوره قاجار است و در شهرستان بناب، بخش مرکزی، دهستان بنای جوی غربی، روستای زوارق واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ خرداد ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۲۸۴۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تپه سی چان تپه سی مربوط به هزاره ۴ قم است و در شهرستان بناب، بخش مرکزی، روستای گزاوشت واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۳۰۹۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است
بناب شهری است در آذربایجان شرقی. درست است بناب از نظر وسعت یکی مانده به آخر در استان است ولی تمدن بزرگی را در حود جای داده است زمانی که در میاندوآب چند خانوار زندگی می کردند جمعیت بناب به1000نفر هم می رسید.داشتن مردم خوب ودلیر ومسولان کارگشته باعث پیشرفت این شهرستان شد . این شهرستان هم دانشگاه دولتی دارد وهم فرودگاهی بنام سهند را در خود جای داده استوهم پیست اتومبیل رانی موتور سواری واسب دوانی دارد